GX large-capacity drawers

GX large-capacity drawers

Order Number: 7202.GX

Product is on order, write to us at info@helago-cz.cz or fill in the form.

More than a purchase. You get service and expert advice. Ask which products and combinations are recommended for you.

Jedná se o celokovový samonosný zásuvkový systém vynikající svou kvalitou, spolehlivostí, praktičností a v neposlední řadě velkou variabilitou. 

Primárně je systém určen do lékáren pro uskladnění léčiv a léčivých přípravků, ale lze jej bez problémů použít i do jiných interiérů kde vznikl požadavek na přehledné a praktické uskladnění sortimentu. 

velkokapacitní zásuvka řady GX

 
Výhody zásuvkového systému FAMA 7007:

  • kvalita, praktičnost, variabilita
  • jednoduchá montáž
  • plnovýsuv
  • velký úložný prostor
  • systém automatického dovření

V lékárnách se velkokapacitní zásuvky řady GX nejčastěji používají jako zápultí za táru k uskladnění "HVLP". Jednotlivé zásuvky je možné označit abecedníkem (plastová podložka s možností kombinace až sedmi písmen) a lze je odlišit různou barvou čílek, která mohou být buď plechová (v odstínech RAL) nebo v provedení z lamina.

Vnitřní prostor zásuvek lze komfortně rozdělit pomocí snadno přestavitelných děličů. Tím se zvýší přehlednost pro personál a zároveň se zamezí volnému pohybu uskladněného zboží. Vzhledem k možnosti uskladnit velké množství léků a léčivých přípravků na relativně malém půdorysném prostoru je zásuvkový systém řady GX tou správnou volbou.

Vyráběné rozměry:

Velkokapacitní lékárenské zásuvky řady GX se vyrábějí v šířce sloupce 410 mm ve čtyřech hloubkách zásuvek 900, 1000, 1100 a 1200 mm. Počet sloupců stejně jako počet a výšku zásuvek lze přizpůsobit individuálním potřebám zákazníka a danému prostoru, přičemž výšku čílek jednotlivých zásuvek (rozpon zásuvek) lze zvolit v krocích po 25 mm od nejmenší výšky 100 mm až po 275 mm. Užitná výška zásuvek je vždy cca o 5 mm menší. Dna zásuvek mohou být buď plná nebo perforovaná, která zvyšují přehlednost o uskladněném zboží ve vyšších patrech a zároveň perforované dno minimalizuje usazování prachu na dně zásuvek.

gx-rozmery
TypŠířka
sloupce [mm]
Užitná hloubka
zásuvky [mm]
Celková hloubka
zásuvky [mm]
GX 900 410 800 900
GX 1000 410 900 1 000
GX 1 100 410 1 000 1 100
GX 1 200 410 1 100 1 200

Patentovaný systém plnovýsuvu zásuvek

Všechny zásuvky jsou vybavené patentovaným mechanismem sklápěcích ramen. Díky tomuto mechanismu lze zásuvky plně vysunout v celé jejich hloubce a mít tak pohodlný přístup i k lékům uloženým v zádní části zásuvky. Vzhledem k tomuto jednoduchému, ale chytrému řešení není plnovýsuvu dosaženo na úkor užitné hloubky zásuvky, tak jako je tomu u zásuvkových systémů jiných výrobců.

GX detail sklápěcího mechanismu   Zásuvka GX - plnovýsuv    Zásuvka GX - plnovýsuv detail

Volitelné doplňky

Jednotlivé sloupce zásuvek je možné doplnit o centrální zámek a v případě vyšších sestav i o schůdek, který zajišťuje snadný přístup k horním zásuvkám. Je-li schůdek vysunut a zatížen, automaticky se zajistí proti pohybu. Poté, co přestane být používán se automaticky vrátí zpět do své výchozí polohy.

Centrální zámek - volitelné příslušenství k zásuvkám GX   Výsuvný schůdek - volitelné příslušenství k zásuvkám GX   Výsuvný schůdek k zásuvkám GX - praktické použití

Pokud je v části sestavy potřeba použít menší hloubku zásuvek než je nejmenší z řady GX (například je třeba obejít nosný sloup atd.), je možné zásuvkový systém nakombinovat se zásuvkami řady MX.

Na praktické využití zásuvkových systémů FAMA 7007 se můžete podívat ve fotogalerii lékárenského a interiérového nábytku.

Pozn.: Vzhledem k velké variabilitě zásuvkových systémů FAMA 7007 (počet sloupců, výška zásuvek, atd.) není možné stanovit cenu předem. Neváhejte nás však kontaktovat, rádi Vám zpracujeme přesnou cenovou kalkulaci Vámi zvolené sestavy.

Quantitative unit
ks
Velkokapacitní lékárenské zásuvky řady GX

GX large-capacity drawers