Spencer Contour - yellow / black

Spencer Contour - yellow / black

Order Number: 4410.SH00201A

Product is on order, write to us at info@helago-cz.cz or fill in the form.

More than a purchase. You get service and expert advice. Ask which products and combinations are recommended for you.

Exkluzivní fixátor hlavy Spencer Contour zajistí optimální fixaci hlavy poraněných pacientů. Při použití společně s páteřní deskou a pevným krčním límcem umožní i dlouhý a jinak nepohodlný transport pacienta v kritickém stavu.

Dobrá fixace hlavy také šetří záchranářům čas a umožňuje jim tak věnovat ještě větší péči uvedení pacienta do polohy bezpečné pro jeho krční páteř.

Exkluzivní tvar fixátoru hlavy byl vytvořen profesionálními záchranáři a testován při práci. Tento tvar fyziologicky podporuje mozkovnu a vyhýbá se, jak nejvíce je to možné, dalšímu stlačení lebky, přičemž zesiluje fixaci páteře provedenou krčním límcem.

Fixátor hlavy Spencer Contour se skládá ze dvou jednolitých bloků vyrobených z měkkého plastického materiálu a základny s pásy, pomocí kterých se fixátor upevní na různé druhy nosítek.

Oba bloky jsou připevněny k základně pomocí obzvláště odolného suchého zipu. Základnu lze uchytit na jakoukoli páteřní desku, a to buď popruhy, nebo suchým zipem.

V každém bloku je otvor, kterým může záchranář pozorovat sluchové ústrojí pacienta a ověřit, zda nedochází ke ztrátě krve nebo dalších tělních tekutin.

Navíc se otvory přizpůsobí sluchovému ústrojí pacienta a umožní záchranáři s ním lépe komunikovat. Nový systém formování umožňuje, že jsou bloky bez spojů a že mají dost tlustou ochrannou vrstvu, která zaručuje dlouhou životnost modelu.

Na základnu lze připevnit dva jednolité bloky, které slouží jak pro dospělé, tak pro děti, a to díky přídavnému odnímatelnému polštářku.

Materiál použitý k výrobě bloků je nepropustný a zabraňuje vstřebávání organických tekutin (krve, zvratků, hlenů). Nepoškodí ho chemické látky ani rozpouštědla, nemají na něj vliv žádné fyzikální činitele a zůstává měkký i při změně teploty. Lze ho snadno čistit a je kompatibilní s rentgenovým zářením.

Hmotnost: 1,5 kg

Spencer Contour - žlutá/černá

Spencer Contour - yellow / black